Prajitura Rumba cu mac

Postat de Creatsa in Prajituri
13 Mai 2014 | 11127 vizualizari
Prajitura Rumba cu mac

Ingrediente

Blat de bezea:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar(180 g)
  • 5 linguri de faina
  • 50 g mac
  • 150 g rahat colorat(verde am folosit eu)

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 300 g unt

Extra:

  • 2 foi napolitana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru decor(optional)

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.

Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.

La final adauga macul si rahatul.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa budinca la racit.

Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.

Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.

Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.

Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.

Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.

Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu

Postat de Oana

Desert Tiramisu

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam...

Citeste continuarea

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Postat de mirela0911

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 10:49
Mmm servesc si eu
la 13.05.2014, 10:50
buna buna
la 13.05.2014, 10:53
excelenta!!
la 13.05.2014, 10:58
minunata praji!
la 13.05.2014, 10:59
Multumesc,dragilor!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking