Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87 in Prajituri
25 Dec 2013 | 186433 vizualizari
Desert prajitura Snickers

Cea mai buna prajitura... asta pentru ca imi plac la nebunie batoanele Snickers. Reteta era in "seif" de mai demult de la bucataras Exploracuisine si abia acum i-a venit randul. O voi repeta cat de curand, fiindca s-a terminat prea repede :D

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri de ulei
  • Glazura neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 2 linguri de ulei
  • Crema:
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g arahide prajite nesarate

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in albusuri.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 25 minute sau pana cand se rumeneste usor, dupa care il lasam sa se raceasca.

Ciocolata alba impreuna cu cele 2 linguri de ulei se topeste pe baie de aburi si se toarna peste blatul racit complet, apoi se da la congelator pana se intareste.

Crema: Se caramelizeaza 10 linguri de zahar, peste care se adauga untul, amestecand rapid cu o lingura din lemn. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand untul este bine amestecat cu caramelul. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de zahar si le punem impreuna cu arahidele peste crema de caramel.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa un pic, amestecand continuu. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care intindem crema peste glazura alba.Dam din nou la rece apoi turnam glazura neagra care se prepara la fel ca cea alba. Se lasa prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi se serveste, fara niciun fel de retinere:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Meea

Desert prajitura Snickers

Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de Oana

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2013, 19:40
Mmmmm ce bunatate
la 25.12.2013, 19:41
la 25.12.2013, 19:44
Delicioasa prajitura. Am facut si eu acum.
la 25.12.2013, 19:45
ti-a iesit minunat!
la 25.12.2013, 20:00
arata tare bine!!!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking