Ingrediente
- 200 gr smintina
- 280 g zahar.
- 4 oua
- 2 linguri nuca macinata
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 10 linguri rase cu faina
- 1 borcan ( 450 ml) gem la alegere
- 200 gr ciocolata menaj
Mod de preparare
Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu o paleta pina faina s-a incorporat bine , se adauga albusurile batute bine spuma.
Apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si introducem in cuptorul incins la180 grade.pentru 35- 40 min.
Scoatem din cuptor lasam putin sa se raceasca apoi ungem cu gemul iar peste gem punem glazura de ciocolata pe care am topit-o la aburi cu 2 linguri smintina.Lasam pentru 2, 3 ore apoi putem portiona dupa imaginatia fiecaruia.Sa va fie de folos si reteta mea.
Am scris-o cu drag pentru voi poate cindva va veti aminti de mine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tango Schmitte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|