Prajitura "Tavalita"

Postat de bitza in Prajituri
28 Apr 2010 | 9302 vizualizari
Prajitura "Tavalita"

Este prajitura copilariei mele;o facea mama foarte des si in cantitati mari:D

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta ( 10 ml)
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr cocos

Mod de preparare

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava sa fie putin mai mica decat cea de la aragaz) si se coace aprox 35 min pana se rumeneste(pt siguranta faceti testul cu scobitoarea).

Cand se raceste se taie cuburi,dupa preferinta  se trec prin glazura de cacao pe care am facut-o amestecand toate ingredientele si dandu-le in cateva clocote.

Dupa ce se trec prin glazura le "tavalim" prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2010, 12:08
ce frumos ai "tavalito"..............
la 28.04.2010, 12:18
e foarte buna ca e insiropata
la 28.04.2010, 13:20
Faina prajiturica! Eu am facut si cu nuca. Buuune.
la 28.04.2010, 14:38
Ce bine,am si eu o reteta ,ceva asemanator,mi-ai dat o idee,fac si eu.Mi-ai facut pofta.
la 28.04.2010, 16:01
super buna si eu fac e grozava 5 furculite

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking