Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos

Postat de Adinacarla in Prajituri
2 Sep 2010 | 16719 vizualizari
Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 lingura miere
  • 30g margarina
  • 1 ou
  • 200g zahar
  • 100ml lapte
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 200 g margarina
  • 150g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 50 ml apa
  • 100g nuca de cocos

Mod de preparare

O lingura de miere, 30 g margarina se topesc la foc mic. Se freaca un ou cu 200g zahar. se pune 1 lingurita praf de copt, 1 pahar de 100ml lapte, 200g faina si apoi se adauga mierea si margarina topita I usor racita.

Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem pana devine aurie.

Blatul obtinut dupa ce s-a racit il taiem cubulete.

Intr-o craticioara fierbem pentru glazura: margarina, zahar, apa, esenta, cacao. Glazura va avea consistenta unui sirop putin mai gros. Cand s-a racit putin ( nu rece de tot ca se ingroasa prea mult) vom siropa cubuletele de chec in glazura apoi le vom tavalii prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2010, 12:49
se pare ca nu e aprobata reteta mea...nu stiu de ce...multumesc
la 06.09.2010, 12:14
nu e aprobata din pacata nu stiu de cedar sant super bune ne plac si nou si cu cocos si cu nuca macinata
la 06.09.2010, 13:16
multumesc nadina poate au considerat ca sunt prea multe astfel de retete...sau poate nu am multe pozeasta este.
la 06.09.2010, 23:18
glazura se face doar amestecind ingredientele? Adina, da mai multe detalii te rog in modul de preparare. Daca as fi incepator si as vrea sa o fac citind reteta nu m-as descurca
la 07.09.2010, 09:29
Multumesc Bycataras...am incercat sa modific...dar nu mai imi permite ...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking