Prajitura Tigru

Postat de adela1981 in Prajituri
6 Oct 2012 | 5487 vizualizari
Prajitura Tigru

Reteta am luat-o de aici http://liligospodini.blogspot.ro/2012/08/prajitura-tigru.html# si am facut unele modificari retetei. Multumesc Lili!!!

Ingrediente

Blatul 1:

  • 7 albusuri
  • 4 linguri apa
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Blatul 2:

  • 7 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr faina

Crema:

  • 1/2 kg piersici
  • 500 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 125 gr unt
  • 100 gr mouse de ciocolata / crema de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul  ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot,  adaugam jumatatile de piersici. Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana atunci amestecam praful de budinca cu zaharul si 3-4 linguri de apa. Se scot piersicile si se pun la racit. Praful de budinca dizolvata se adauga la siropul de piersici si se lasa pana ce se ingroasa. Adaugam untul si amestecam  pana ce se topeste. Se acopera cu o folie alimentara si  se lasa la racit. Dupa ce sa racotit putin se hidrateaza gelatina si se adauga la crema se amesteca foarte bine.

Pentru primul blat, batem albusurile cu cele patru linguri de apa si adaugam zaharul treptat, se bate pana ce devine tare ca o bezea. Adaugam faina cu praful de copt si amestecam  usor pana ce incorporam toata faina.

Pentru blatul doi, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi  dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam cateva secunde, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim o tava si asezam o hartie de copt. Se pun gramajoare cu o lingura, din primul blat, se lasa loc intre gramajoare si se presara cacao. Apoi, adaugam gramajoare din blatul doi. Se introduce in cuptorul incalzit si coacem cca 30 minute  pana ce devine usor maroniu deasupra.

Blatul copt se lasa la racit , dupa aceea se taie in doua. Piersicile se taie in bucatele, se aseaza deasupra blatului apoi se toarna crema,. Deasupra cremei am pus  mici gramajoare de  mouse de ciocolata ( a mai ramas de la un alt tort, se poate renunta sau  folosi alta crema de ciocolata) Se aseaza  cel de-al 2 blat , se apasa usor sa se aseze crema si se da la rece. Dupa racire se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tigru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tigru

Postat de ctlina

Prajitura Tigru

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2012, 23:49
pfff!!!!bunnnn!!!!!prima servita
la 07.10.2012, 00:41
la 07.10.2012, 00:43
bun
la 07.10.2012, 01:13
ce praji frumoasa si delicioasa
la 07.10.2012, 01:31
wow ce colorata,foarte buna

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking