Cum se prepara Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian
Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )
Las-o sa se raceasca.
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.
Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.
In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!
In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.
Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod, si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.
Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.
Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Asaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.
Si gata! Lasa prajitura tiramisu la rece cateva ore apoi portioneaza.
Incearca si reteta de Tiramisu la pahar, un desert delicios sau varianta de Tiramisu cu fistic.
Iti recomandam si reteta de Rulada Tiramisu.