Ingrediente
- 10 albusuri
- 10 linguri fructoza
- 100 g nuca de cocos(poate si mai putin)
- 100 g mac
- 1 praf de copt
- 4 linguri faina
- Pt. crema
- 10 gslbenusuri
- 5 linguri de fructoza
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 300 ml de lapte
- 3 linguri de faina
- 1 pachet de unt 85%
- GLAZURA
- 3 pachete biscuiti Rostar
- 200 g ciocolata
- 8 linguri cu lapte
Mod de preparare
Preparare prajitura Tosca:
Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de fructoza adaugate pe rand si batut dupa fiecare lingura (eu am folosit mixerul si n-am fost multumita , tot telul clasic mi se parea mai util) , se incorporeaza macul , nuca de cocos (am folosit de culoare rosie) si faina cernuta si-n care se incorporeaza praful de copt si se amesteca doar prin rasturnare. Se da compozitia la copt intr-o tava micuta , tapetata cu unt din belsug , pt. 15-20 minute la 180 de grade , dupa care se lasa la racit .
Crema: Se amesteca toate ingredientele, exclusiv untul, si se da pe baine-marie pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin la racit si se incorporeaza si untul .
Asamblare:
Se scoate blatul copt din tava si se aseaza pe un taietor acoperit cu staniol, se intinde crema din mijloc spre margini, se niveleaza dupa care se aseaza biscuitii .
Se pregateste si glazura din ciocolata si lapte si se acopera intreaga suprafata . Cred ca era suficienta doar 100 g ciocolata si 4 linguri de lapte .
Prajitura Tosca se da la rece cateva ore ... (mai buna ar fi fost a doua zi) . Se portioneaza in forma dorita cu ajutorul unui cutit subtire, tinut sub jet de apa fierbinte , ptr protejarea glazurii , care oricum la mine a pocnit , stratul fiind in exces .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|