Ingrediente
Blat:
- 8 albusuri
- 150 g zahar
- 100g mac
- 100 g cocos
- 2 linguri faina
- un plic praf de copt
Crema de vanilie:
- 8 galbenusuri
- 250 g zahar
- 3 linguri amidon
- 300 ml lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- un pachet unt (200g)
- o fiola esenta vanilie
- o lingurita coaja de portocala rasa
Glazura:
- o ciocolata amaruie (100g)
- 100 ml frisca lichida
- 50 g unt
Un pachet de biscuiti simpli (150g)
Mod de preparare
Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase
Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul! Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mic, in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Este gata cand se aureste la suprafata.
Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga apoi amidonul si laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga untul taiat felii, se amesteca pana se topeste apoi se lasa la racit. Se adauga in crema rece esenta de vanilie si coaja de portocala.
Glazura: se topeste untul cu ciocolata si frisca lichida, pana se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit.
Se scoate hartia de copt de pe blat, blatul se pune inapoi in tava, apoi se unge cu toata crema, se aseaza biscuitii pe toata suprafata iar deasupra se toarna si se niveleaza glazura. Se lasa la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|