Ingrediente
blat:
- 8 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g mac
- 0 g nuca de cocos
- 4 linguri faina
- 1 praf de copt
- +300g biscuiti
crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri de zahar
- 300ml lapte
- un plic de budinca de vanilie.
- 300g de margarina
glazura:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri zahar
- 4 linguri lapte
- 50 g margarina
- 1 cutie mica finetti
Mod de preparare
blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).
crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si praful de budinca si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa.Cand este rece adaugam 300g de margarina si mixam bine.
glazura:Le-am pus pe toate intr-o cratita si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci ,si-nca 1-2 minute dupa si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava.
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|