Ingrediente
- PENTRU BLAT:
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 100 g mac
- 3 linguri pline de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lamaie
- PENTRU CREMA:
- 6 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 3 linguri de amidon de cartofi
- 230 ml lapte
- 200 g unt
- ALTE INGREDIENTE:
- o crească cafea indulcita
- 200 g biscuiti de orice forma
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare
Începem cu blatul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se formează o bezea lucioasa. Se adauga macul, iar apoi praful de copt stins in seama de lămâie. Compozitia se pune intr-o tava si se coace la 180 grade făcând testul scobitorii sau pana se rumeneste deasupra.
Cat se face blatul, galbenusurile se bat cu 6 linguri de zahăr pana capătă o nuanta albicioasa. Se adaugă amidonul si se amesteca cu mixerul la viteza medie. După ce adăugam laptele rece punem compozitia la foc mic si mestecam incontinuu pana compozitia se îngroasa. Dupa ce e gata, o racim si adăugam untul bătut spuma cu 2 linguri de zahar.
Blatul se taie atent pe orizontala in 2 fasii si se ung ambele cu crema obtinuta. Pe al doilea strat de crema aranjam atent biscuitii pe care ulterior ii stropim cu cafea.
La foc mediu topim cele 50 g de unt, adăugam frisca si apoi ciocolata si mestecam pana la fierbere si omogenizare. Lăsăm crema la racit si cand se face de consistenta unei smantani,o turnam peste biscuiti. Lăsam prajitura pe noapte la frigider si e gata :):):)
e extra-buuuuuuna :):):) va recomand :):):)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|