Ingrediente
Ingrediente Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata
blat:
- 8 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g mac
- 50 g nuca de cocos
- 4 linguri faina
- 1 praf de copt
- 300g biscuiti
crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri de zahar
- 400ml lapte
- 6 linguri amidon.
- 50 g unt
- vanilie
glazura:
- 100 g ciocolata
- 4 linguri lapte
- 50 g margarina
Mod de preparare
Cum se prepara Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata
Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).
Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.
Serviti alaturi de un ice frappe sau un lemon ice tea . Recomandam si prajitura cu iaurt si caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|