Ingrediente
Pentru blat:
- 8 albusuri
- 200gr zahar
- 100gr mac
- 50gr nuca de cocos
- 4 linguri de faina
- 1 praf de copt
Pentru blatul de biscuiti:
Pentru crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri de zahar(cred ca ar mereg si mai putine pentru ca a iesit foarte dulce)
- 400ml lapte
- esenta de vanilie(dupa gust)
- 6 linguri de amidon(eu am pus faina)
- 50gr unt
- 3 gr gelatina(am pus eu)
Glazura:
- 100gr ciocolata amaruie
- 4 linguri de lapte
- 50gr unt
Pentru sirop:
- 2 linguri de zahar
- 200ml apa
- o ceasca de cafea
Mod de preparare
Blat:
Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti la 150 de grade cca 25-30min(incercati cu scobitoarea mijlocul aluatului,daca iese curata inseamna ca e copt).
Crema:
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugati faina(amidonul) si omogenizati.Incalziti laptele si turnati-l usor peste oua amestecand mereu.Turnati apoi toata compozitia intr-un vas pe care il puteti pune pe aragaz.Fierbeti la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand mereu sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc.
Puneti gelatina la hidratata in 2 linguri de apa.Intre timp mutati crema intr-un bol pentru mixer.Adaugati acum gelatina hidratata,untul taiat feliute,esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.Ungeti cu aceasta crema prajitura.
Sirop:Caramelizati zaharul.Turnati apoi cu grija apa sa nu va stropiti.Lasati sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,adaugam cafeaua.
Peste crema punem biscuitii pe care ii inmoiem putin in sirop.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul pe foc mic apoi o turnam calda peste biscuiti.
Eu am decorat-o cu nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca sau Picnic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|