Prajitura turnata cu mere (reteta de post)

Postat de nadina73 in Prajituri
17 Noi 2010 | 36927 vizualizari
Prajitura turnata cu mere (reteta de post)

Pentru cei care postesc si nu numai solutia este aici,si rapida si ieftina(cat de cat)si foarte buna.Inspiratie este dupa reteta lui Laly,cu unele modificari, o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/12221/prajitura-turnata-cu-mere.html

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 1 cana  de zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de pesmet 
  • 150 ml ulei
  • putina sare
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
  • Optional:
  • 1 mana de nuci prajite
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Se toaca merele (cu tot cu coaja,dar fara cotor), se amesteca cu faina , pesmetul, zaharul, uleiul , putina sare  si scortisoara

Se amesteca toate foarte bine cu lingura de lemn dupa care se toarna toata cantitatea intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru 60 minute la 170 grade.

Optional:

Se caramelizeaza 150 g zahar dupa care se lasa 3-4 minute, iar apoi se pune miezul de nuca , bucati mari si prajite putin. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit(grija mare eu mi-am rezolvat un deget bine de tot cu zaharul ars) Se decoreaza bucatile de prajitura.

Cand prajiturica e gata se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si nuci caramelizate

Pofta buna

PS:Este tot dupa o reteta de a lui Laly,caruia i multumesc din suflet

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Postat de merisor67

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Reteta Aneimaria este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-iugoslavia-28214.html Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 17.11.2010, 01:23
Langa o cafelutza merge perfect ce zice-ti?
la 17.11.2010, 10:12
asa este primim si cafeluta
la 17.11.2010, 10:14
Si eu vreau,si cafeluta,dar mai ales prajitura.
la 17.11.2010, 10:32
Cafeluta am facut-o, astept o prajitura...
la 17.11.2010, 10:35
Nadina...jos palaria

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking