Ingrediente
- 2 kg mere
- 1 cana de zahar
- 2 cani de faina
- 2 cani de pesmet
- 150 ml ulei
- putina sare
- 3 lingurite scortisoara macinata
- zahar pudra pentru decor
- Optional:
- 1 mana de nuci prajite
- 150 g zahar
Mod de preparare
Se toaca merele (cu tot cu coaja,dar fara cotor), se amesteca cu faina , pesmetul, zaharul, uleiul , putina sare si scortisoara
Se amesteca toate foarte bine cu lingura de lemn dupa care se toarna toata cantitatea intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru 60 minute la 170 grade.
Optional:
Se caramelizeaza 150 g zahar dupa care se lasa 3-4 minute, iar apoi se pune miezul de nuca , bucati mari si prajite putin. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit(grija mare eu mi-am rezolvat un deget bine de tot cu zaharul ars) Se decoreaza bucatile de prajitura.
Cand prajiturica e gata se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si nuci caramelizate
Pofta buna
PS:Este tot dupa o reteta de a lui Laly,caruia i multumesc din suflet
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|