Prajitura turnata cu prune

Postat de Criss in Dulciuri
5 Sep 2015 | 12320 vizualizari
Prajitura turnata cu prune

Aceasta e una din cele mai simple si buna prajituri, poate fi facuta cu mere, branza, visine, caise, etc. Ma gandesc ca ar merge si cu mure sau alte fructe de padure, atat doar ca s-ar simti cam neplacut samburii fructelor de padure. De aceasta data, vin cu o varianta cu prune, pentru ca tot sunt pline pietele de prune.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -3 oua
  • -13 linguri zahar
  • -13 linguri ulei
  • -13 linguri lapte 18 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • -1 kgprune
  • -5-6 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Prunele se spala, se scot samburii, se taie in sferturi sau felii si se pun intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final se adaugascortisoara. Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul.

Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun prunele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu nuca

Postat de simona72

Cozonac cu nuca

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie...

Citeste continuarea

Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

Postat de diaconta

Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2015, 11:45
la 05.09.2015, 11:49
Mmm, ce bine arată!
la 05.09.2015, 12:05
delicioasa!
la 05.09.2015, 12:29
Multumesc!
la 05.09.2015, 13:09

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking