Ingrediente
- Ingrediente: pentru o tava dreptunghiulara de 20cm/30cm
- 2 pachete biscuiti pettit beurre sau alti biscuiti simpli si fragezi
- o conserva lapte condensat (300ml)
- 500 ml frisca lichida (neindulcita si cu 35%grasime)
- 2 lamai (coaja si sucul)
- 1 lingurita esenta vanilie
- fructe confiate sau coaja de portocala/lamaie confiata (optional)
Mod de preparare
Se pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2 lamai, vanilia si coaja rasa de lamaie. Mai mixam pana la incoroprare apoi asezam cate un strat de biscuiti in tava, punem un strat de crema, iar un strat de biscuiti si deasupra alt strat de crema. Nivelam frumos suprafata prajiturii si o ornam cu coaja de citrice confiata sau chiar cu cacao!
Daca va place, puteti pune si in crema coaja de portocala sau lamaie confiata! Este extraordinar de parfumata si de buna!
In reteta originala , prajitura nu contine fructe confiate in crema si se pudreaza pe deasupra cu cacao! Oricum ar fi, este o nebunie! Si va salveaza si de a coace foi pe fundul tavii daca aveti pofta de o “Alba ca zapada” rapida ;-).
Prajitura se tine neaparat la frigider cel putin 3-4 ore ca sa se inmoaie biscuitii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|