Prajitura "Valurile Dunarii"

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
21 Iun 2015 | 5330 vizualizari
Prajitura "Valurile Dunarii"

V-am adus o prajitura delicioasa, care merita incercata acum, ca tot este sezonul visinelor.

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt;
  • 180 g zahar pudra;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 6 oua;
  • 400 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri lapte;
  • doua linguri cacao;
  • 500 g visine fara samburi.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.

Jumatate din compozitia rezultata se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu doua linguri de lapte si doua linguri de cacao, apoi se toarna peste compozitia din tava.

Se presara visinele pe deasupra blatului, impingandu-le usor in acesta, apoi se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Crema:

Se amesteca amidonul cu putin lapte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic  pana cand se ingroasa. 

Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul, putin cate putin.

Glazura:

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de abur.

Asamblare:

Peste blatul racit se adauga crema, apoi glazura de ciocolata, care se toarna imediat ce s-a topit. 

Prajitura se da la rece, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Valurile Dunarii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Valurile Dunarii

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe...

Citeste continuarea

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de panacris

Prajitura Valurile Dunarii

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 12:03
ce bine arata
la 21.06.2015, 12:08
Ce praji buna si ce prezentare frumoasa!
la 21.06.2015, 12:12
Este o prajitura super delicioasa, stiu ca am facut-o si eu!
la 21.06.2015, 12:12
Chiar a fost foarte buna! V-o recomand cu caldura!
la 21.06.2015, 12:13
Multumesc pentru aprecieri Bya, Merisor, Rocsi!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking