Ingrediente
- Blat:
- 200 g unt;
- 180 g zahar pudra;
- un praf de sare;
- esenta de vanilie;
- 6 oua;
- 400 g faina;
- un plic praf de copt;
- 6 linguri lapte;
- doua linguri cacao;
- 500 g visine fara samburi.
- Crema:
- 60 g amidon;
- 500 ml lapte;
- doua galbenusuri;
- 100 g zahar;
- esenta de vanilie;
- 150 g unt moale.
- Glazura:
- 300 g ciocolata cu lapte.
- Dimensiune tava: 27/37 cm.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.
Jumatate din compozitia rezultata se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu doua linguri de lapte si doua linguri de cacao, apoi se toarna peste compozitia din tava.
Se presara visinele pe deasupra blatului, impingandu-le usor in acesta, apoi se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.
Crema:
Se amesteca amidonul cu putin lapte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa.
Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul, putin cate putin.
Glazura:
Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de abur.
Asamblare:
Peste blatul racit se adauga crema, apoi glazura de ciocolata, care se toarna imediat ce s-a topit.
Prajitura se da la rece, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|