Prajitura Valurile Dunarii

Postat de Moni_alex in Dulciuri
2 Sep 2015 | 12849 vizualizari
Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un plic praf copt
  • o lingura cacao
  • 200 gr visine
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • un plic budinca vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs.

Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao.

Turnam intr-o tava de dimensiuni 20/30 cm tapetata cu hartie de copt compozitia alba.Peste aceasta turnam compozitia cu cacao apoi se repartizeaza visinele scurse.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 minute.

Pentru crema se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa  sa se raceasca si amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta sau se acopera cu folie alimentara.

Se bate  frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si se adauga in crema de vanilie rece pana se omogenizeaza bine.

Se intinde crema peste prajitura rece si se niveleaza bine.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza, se lasa se racoreasca putin si se intinde peste crema.Cu ajutorul unei furculite se traseaza valuri pe intreaga suprafata.

Se da prajitura la rece pentru cateva ore iar apoi se taie bucati cu un cutit care se trece prin apa fierbinte.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Valurile Dunarii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Valurile Dunarii

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe...

Citeste continuarea

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de panacris

Prajitura Valurile Dunarii

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2015, 23:59
la 03.09.2015, 05:35
Super!
la 03.09.2015, 06:32
Foarte buna e!
la 03.09.2015, 07:04
de multa vreme o am si eu in plan....
la 03.09.2015, 08:10

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking