Prajitura Zebra

Postat de mickyapostu in Prajituri
21 Feb 2012 | 6331 vizualizari
Prajitura Zebra

O prajitura zebrata, tigrata ... depinde de imaginatia fiecaruia. Tot farmecul tine de aspect, de modul in care este asezata in forma. Dureaza un pic sa o faci, dar eu zic ca aspectul merita tot efortul .

Ingrediente

  • - 4 oua mari
  • - 200 g zahar
  • - 250 ml lapte 
  • - 250 ml ulei
  • - 1 pachet praf de copt 
  • - vanilie 
  • - 3 linguri cacao

Mod de preparare

Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele adaugati cacaua si amestecati bine.

Ungeti o forma rotunda cu ulei si tapetati-o cu faina. Apoi incepe partea distractiva. Turnati in mijlocul formei trei linguri de amestec cu vanilie, apoi exact in centrul amestecului cu vanilie adaugati trei linguri de amestec cu cacao. Si tot asa. Ideea este ca urmatorul strat sa fie exact in centrul celui anterior. Nu trebuie sa inclinati forma, sau sa amestecati, sau sa nivelati ... Cercurile se vor aseza singure. Eu am pus alternativ cate trei linguri de alb, apoi trei de negru. La un moment dat ma cam plictisisem. Data viitoare voi merge cu 5-6 linguri de un fel si tot asa. Dungile zebrei se vor vedea mai bine si voi termina si mai repede. 

Dupa ce ati terminat, coaceti prajitura la foc potrivit timp de 35-40 minute. Verificati in ultimele 10 minute sa nu se arda.  Scoateti si raciti pe un gratar. O puteti lasa simpla sau pudra cu zahar.  Nu este spectaculoasa la gust insa compenseaza din plin la aspect. Merita incercata in mod clar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

Desert zebra-pandispan cu nectarine

Postat de amalia01

Desert zebra-pandispan cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 18:05
prima servita
la 21.02.2012, 18:22
Si eu ,si eu chiar daca nu sunt prima
la 21.02.2012, 18:22
intotdeauna mi-a placut aspectul asta de zebra si foarte pufoasa ti-a iesit
la 21.02.2012, 18:33
la 21.02.2012, 19:45
am tot zis si eu ca fac o zebrata,dar nu am apucat

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking