Prajiturele ciocolatoase

Postat de Creatsa in Prajituri
25 Dec 2012 | 13160 vizualizari
Prajiturele ciocolatoase

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 180 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 40 g creme ole de vanilie
  • 30 ml coniac
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 300 g ciocolata+200 ml frisca
  • 300 g nutella
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • Ornat:
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Prima data preparam crema.

Punem ciocolata pe foc cu frisca lichida si amestecam pana se topeste.Dam crema la rece pana se intareste.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,coniacul,apa si faina amestecata cu praful creme ole si praful de copt cernute.Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)

Mixam ciocolata racita pana se deschide la culoare.Adaugam nutella si frisca batuta bine.

Punem crema intre foi si dam la rece peste noapte.Portionam prajitura in patrate cat sa incapa in formele de briose.Le glazuram pe fiecare si dam iar la rece.Intre timp topim ciocolata cu frisca si lasam la rece pana se intareste.Mixam pana se deschide putin la culoare si devine spumoasa apoi decoram fiecare prajiturica .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Postat de diana_k

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt, romul si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2012, 14:05
la 25.12.2012, 14:29
Aş proba câteva Că acum s-a dus postul
la 25.12.2012, 14:43
ce buna e
la 25.12.2012, 15:23
bune bune
la 25.12.2012, 16:03
Super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking