Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

Postat de Ela68 in Prajituri
18 Dec 2012 | 4667 vizualizari
Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

Ingrediente

  • 110 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr biscuiti digestivi sau cu graham
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 3 albusuri+150 gr zahar
  • 3 linguri unt de arahide
  • 50 gr arahide in ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea.

Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.

Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.( eu am folosit un vas ingust si inalt, diametrul 20 cm, insa recomand folosirea unei tavi patrate  20x20 cm sau alta combinatie cu aceeasi arie pentru a putea fi scoasa usor )

Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.

Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.

Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar. O turnam deasupra untului de arahide.

Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei. Asezam cu grija foaia peste bezea. Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.

Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie. La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor. Tapetam o...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2012, 17:11
Foarte frumos arată. Ştii că nu cer în perioada asta, dar pot aprecia
la 18.12.2012, 17:11
imi place arata bine
la 18.12.2012, 17:14
Doamneeee, cum arata!
la 18.12.2012, 17:29
place
la 18.12.2012, 17:30
eu vreauuuuuuuu

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking