Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

Postat de Ela68 in Prajituri
18 Dec 2012 | 4682 vizualizari
Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

Ingrediente

  • 110 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr biscuiti digestivi sau cu graham
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 3 albusuri+150 gr zahar
  • 3 linguri unt de arahide
  • 50 gr arahide in ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea.

Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.

Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.( eu am folosit un vas ingust si inalt, diametrul 20 cm, insa recomand folosirea unei tavi patrate  20x20 cm sau alta combinatie cu aceeasi arie pentru a putea fi scoasa usor )

Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.

Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.

Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar. O turnam deasupra untului de arahide.

Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei. Asezam cu grija foaia peste bezea. Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.

Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Postat de farfuriavesela

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prepararea foilor  Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina. Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos (3)

Postat de diana_k

Prajitura cu nuca de cocos (3)

Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt. Am impartit compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2012, 17:11
Foarte frumos arată. Ştii că nu cer în perioada asta, dar pot aprecia
la 18.12.2012, 17:11
imi place arata bine
la 18.12.2012, 17:14
Doamneeee, cum arata!
la 18.12.2012, 17:29
place
la 18.12.2012, 17:30
eu vreauuuuuuuu

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking