Prajiturele cu gem si nuci

Postat de mirela0911 in Prajituri
7 Feb 2011 | 4570 vizualizari
Prajiturele cu gem si nuci

Nu sunt facute de mine, le-am primit de la mama soacra si am zis sa va impartasesc si voua reteta pentru ca sunt foarte bune. Denumirea le-am dat-o de prajiturele pt ca nu stiam cum se numesc.

Ingrediente

  • 1 pachet unt
  • 3 oua
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pt.umplut:
  • gem de prune 
  • gem de coarne
  • sferturi de nuci

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pana se face un aluat care poate fi intins usor cu sucitorul. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul subtire cam de 2-3 mm si cu gura unui pahar se decupeaza cerculete. Intr-o tava tapetata cu faina se pun la copt pana se rumenesc frumos, capata o culoare aurie.

Dupa ce le-am terminat pe toate, se lipesc doua cate doua cu gem de care doriti, deasupra se pune un mot de gem si se orneaza cu un sfert de nuca prajite usor inainte. 

Acestea au fost facute cu gem de prune in mijloc si deasupra gem de coarne. Sper sa fi trecut tot pt ca nu am reteta scrisa numai din ce mi-am amintit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2011, 19:48
imi plac mult de tot
la 07.02.2011, 21:17
pap si eu
la 07.02.2011, 21:18
ce bune arata perfect
la 07.02.2011, 21:47
Fetelor, multumesc Va dau ca am primit destule
la 07.02.2011, 21:51
ce bune cred ca sunt

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking