Ingrediente
- 6 prăjituri :
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri rase cu făină
- 2 linguri ulei
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri nucă de cocos rasă
- coaja rasă de la o lămâie
- Sirop :
- 4 linguri cu zahăr
- 1 cană de apă
- esenţă de vanilie
- Crema :
- 1 plic praf de cremă de lămâie Dr. Oetker
- 150 ml lapte rece
- 150 ml frişcă lichidă
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri cu zahăr
- În plus :
- gem de zmeură
- 300 ml frişcă lichidă
- nucă de cocos rasa si putin rumenita
Mod de preparare
Se pregăteşte blatul : se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Se încorporează gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace blatul la foc micuţ cam 25 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, zahărul şi coaja rasă de lămâie cu praful până obţinem o cremă consistentă. Dacă e prea tare, se mai subţiază cu lapte rece. Se pune la frigider.
Pentru sirop se caramelizează zahărul, se stinge cu apa şi se lasă să se dizolve complet. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Se lasă la răcit.
Cand blatul e complet rece se taie în 6 rondele cu ajutorul unui pahar. Fiecare rondea de blat se taie pe jumătate, se însiropează ambele părţi uşor. Baza se unge cu gem de zemură, se pune partea a doua deasupra, se aşează un strat de cremă, se nivelează frumos, apoi se pune frişca bătută şi se presară nucă de cocos uşor rumenită. Se repetă procedeul cu toate rondelele. Se dau la rece cu două ore înainte de servire.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini – Alaska…..altfel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|