Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri pesmet
- 1 lingura faina
- vanilie
- Sirop:
- 400 ml apa
- 200 gr zahar
- vanilie
- esenta de portocale
- esenta de rom
- 50 ml rom
- Frisca:
- 300 ml frisca batuta cu 1 lingura de zahar si cu vanilie
- gem de capsuni
Mod de preparare
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.
Din cantitate ies 12 savarine.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi pesmetul lingura cu lingura si faina. Gata de pus in forme!
Formele le-am clatit, le-am asezat in tava de cuptor si am pus cu lingura compozitia.
Le-am copt pentru 30 de minute la 180 de grade. Le-am scos le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua.
Siropul l-am pregatit amestecand intr-un ibric, apa cu zaharul si aromele apoi cu romul. L-am racit imediat.
Am insiropat partea de jos a savarinei, am asezat frisca, am insiropat partea de sus, am asezat-o peste frisca si apoi am acoperit cu un strat fin de gem de capsuni( puteti renunta la el daca nu va place)
Sunt o minunatie!
http://www.dulciurifeldefel.ro/savarina-cu-pesmet/
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (62)
|