Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 75 g zahar
- 75 g faina
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt un praf de sare
- o lingurita praf de copt
- Crema:
- 200 g smantana sau frisca indulcita
- 150 g mascarpone
- 6 linguri sirop menta
- 4-5 linguri zahar daca nu folosim frisca dulce
- Glazura:
- 100 g ciocolata
- 3-4 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si praful de copt amestecand usor.
Turnam copozitia intr- o tava de tort cu diametru de 24 cm tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproxinativ 20 minute.
Crema: Mixam frisca lichida sau smantana cu zaharul.Adaugam mascarponele si siropul de menta si mai mixam un minut. Peste blatul rece intindem crema apoi glazura obtinuta din ciocolata topita cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|