Prăjiturele japonze la aburi

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
17 Mai 2013 | 8471 vizualizari
Prăjiturele japonze la aburi

O metodă foarte interesantă de a realiza prăjiturele gustoase şi arătoase.

Ingrediente

  • 75 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură ulei
  • 1 1/2 linguri cacao pudră

Mod de preparare

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. 

Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. 

Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se așează în steamer, la foc mediu, pentru 8-10 minute sau până când trece testul scobitorii. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele japonze la aburi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Postat de merisor67

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...

Citeste continuarea

Desert prajitura trei culori

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura trei culori

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 11:34
servesc si eu 1
la 17.05.2013, 11:36
la 17.05.2013, 11:46
ce bine arata!!! ti-am citit reteta de dim-sum-cu pui cind ai postat-o si am fot tentata sa-mi iau si eu un steamer din bambus, dar nu stiu daca ma descurc cu el. eu le am pe cele din inox suprapuse pt fierbere la aburi, dar recunosc ca le folosesc destul de rar.
la 17.05.2013, 11:52
doar la steamer se pot face aceste bunaciuni,la inox nu merg???
la 17.05.2013, 11:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking