Prăjiturele japonze la aburi

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
17 Mai 2013 | 8484 vizualizari
Prăjiturele japonze la aburi

O metodă foarte interesantă de a realiza prăjiturele gustoase şi arătoase.

Ingrediente

  • 75 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură ulei
  • 1 1/2 linguri cacao pudră

Mod de preparare

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. 

Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. 

Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se așează în steamer, la foc mediu, pentru 8-10 minute sau până când trece testul scobitorii. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele japonze la aburi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de merisor67

Aluat de foietaj cu branza sarata

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Foaia alba:  Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 11:34
servesc si eu 1
la 17.05.2013, 11:36
la 17.05.2013, 11:46
ce bine arata!!! ti-am citit reteta de dim-sum-cu pui cind ai postat-o si am fot tentata sa-mi iau si eu un steamer din bambus, dar nu stiu daca ma descurc cu el. eu le am pe cele din inox suprapuse pt fierbere la aburi, dar recunosc ca le folosesc destul de rar.
la 17.05.2013, 11:52
doar la steamer se pot face aceste bunaciuni,la inox nu merg???
la 17.05.2013, 11:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking