Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Oct 2015 | 2188 vizualizari
Prajiturele-bombonele din resturi

Da, din resturi, pentru ca am prestat azi 3 prajituri cu blaturi , mi-au ramas marginile de la fiecare blat si m-am gandit sa le transform.....

Ingrediente

  • Foaie de bezea
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 linguritacu otet din vin alb
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • 60 g migdale macinate
  • 350 g resturi de blat pandispan,cu nuca
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 80% grasime
  • 300 ml apa
  • Pentru cosulete de ciocolata
  • cca 200 g ciocolata topita

Mod de preparare

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, lasam cuptorul intredeschis sa se usuce lent. Am lasam cca 1 si 1/2 ore.

Intr-un castron maruntim resturile de blat. Separat intr-o cratita punem cacaoa, zaharul si apa,lasam sa clocoteasca de doua,trei ori, tragem de pe foc, adaugam untul si amestecam sa se topeasca. Amestecul obtinut il turnam peste resturile de blat si amestecam bine. Jumatate din foaia de bezea o maruntim si o incorporam in compozitie. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata si imbracam niste forme mici de silicon in ciocolata, dam formele la congelator, le lasam la congelator 15 min, apoi le scoatem din congelator, scoatem usor din formele de silicon. Formele de ciocolata le umplem cu compozitia de mai sus, deasupra presaram bezea sfaramata. Din restul de compozitie  formam niste bilute pe care le tavalim prin bezea sfaramata, cealalta foaie de bezea ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele-bombonele din resturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...

Citeste continuarea

Mucenici umpluti

Postat de momo121

Mucenici umpluti

Pentru aluat: Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2015, 21:21
la 23.10.2015, 21:23
Bravo Cleme! Faina treaba ai facut!
la 23.10.2015, 21:25
) cu asta ma intampini? numai leoaicele pot sa fie asa de ingenioase , felicitari pentru ideea nemaipomenita
la 23.10.2015, 21:26
bune bune
la 23.10.2015, 21:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking