Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

Postat de diaconta in Porc
9 Iun 2013 | 19975 vizualizari
Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

Cam asta am avut noi azi la masa de prânz lângă o ciorbă de fasole verde cu afumătură şi prăjitura Kardinal.Am avut şi o pâine de casă cu cartofi proaspăt scoasă din cuptor,chiar dacă nu a prea fost nevoie de pâine..Am zis să mai postez şi poze cu mâncare nu numai de dulciuri,pentru că până acum numărul reţetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mâncare.Asta nu înseamnă că mâncăm doar dulciuri,doar că inventivitatea mea este mai mare când vine vorba de dulciuri,pe când mâncarea se repeta de foarte multe ori,sau sunt reţete uzuale pe care le pregăteşte toata lumea.

Ingrediente

  • 10 felii ceafa de porc(~1,5 kg)
  • 2 morcovi mari
  • Un borcan ciuperci întregi(220 g)
  • 800 g cartofi noi
  • Ulei
  • Sare,piper,cimbru
  • Fulgi de ardei iute
  • 3 caţei de usturoi
  • Rozmarin
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.

Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.

Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor pâna când carnea s-a înmuiat putin(cam 20 de minute),apoi am luat folia si am pus cartofii dupa ce am pus si pe ei putina sare.

Dupa 15 minute am adaugat  ciupercile si carnea  am pus-o deasupra cartofilor.

La final am pus verdeata.

Am servit cu muraturi dar merg la fel de bine si cu o salata de cruditati.

Eu as fi preferat o salata de sfecla rosie cu hrean,dar nu am avut degeaba pofteam.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de porc Wellington

Postat de simona72

Muschi de porc Wellington

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...

Citeste continuarea

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Postat de mihaelar63

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 18:11
Arata minunat!
la 09.06.2013, 18:12
bun bun
la 09.06.2013, 18:21
bunnn
la 09.06.2013, 18:21
Simplu, bun si consistent pranz
la 09.06.2013, 18:22
Ne place!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking