Praz gratinat cu jambon si sos de branza

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
15 Dec 2020 | 2839 vizualizari
Praz gratinat cu jambon si sos de branza

O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate.  Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html

Ingrediente

  • 2 bucati de praz frumoase
  • 4 felii de jambon
  • 75 gr de branza cream cheese Philadelphia
  • 2-3 linguri de smantana
  • 50 gr de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.

Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.

Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.

Incalziti cuptorul la 220°C. 

Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat cu jambon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu branza, spanac si leurda

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu branza, spanac si leurda

Aluat: Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele,...

Citeste continuarea

Conopida cu sos de branza si mustar

Postat de Irina

Conopida cu sos de branza si mustar

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2020, 22:27
la 15.12.2020, 22:32
la 15.12.2020, 22:37
Cred ca este foarte bun !!!!
la 15.12.2020, 22:48
Îmi place...!
la 16.12.2020, 09:58
Gustos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking