Praz gratinat cu jambon si sos de branza

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
15 Dec 2020 | 2817 vizualizari
Praz gratinat cu jambon si sos de branza

O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate.  Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html

Ingrediente

  • 2 bucati de praz frumoase
  • 4 felii de jambon
  • 75 gr de branza cream cheese Philadelphia
  • 2-3 linguri de smantana
  • 50 gr de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.

Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.

Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.

Incalziti cuptorul la 220°C. 

Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat cu jambon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Postat de merisor67

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune...

Citeste continuarea

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2020, 22:27
la 15.12.2020, 22:32
la 15.12.2020, 22:37
Cred ca este foarte bun !!!!
la 15.12.2020, 22:48
Îmi place...!
la 16.12.2020, 09:58
Gustos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking