Ingrediente
- 2 bucati de praz frumoase
- 4 felii de jambon
- 75 gr de branza cream cheese Philadelphia
- 2-3 linguri de smantana
- 50 gr de cascaval ras
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- boia de ardei
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.
Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.
Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.
Incalziti cuptorul la 220°C.
Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.
Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat cu jambon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|