Pregatirea icrelor negre, pentru consum

Postat de Ina in Peste
27 Ian 2012 | 39866 vizualizari
Pregatirea icrelor negre, pentru consum

Nu este chiar o reteta, dar m-am gandit ca vor fi si alte fete care, atunci cand vor "pune mana " pe asemenea marfa, nu vor sti ce sa faca cu ea ( ca nici eu n-am stiu :"> ) In seara de dinaintea plecarii noastre in concediul de anul trecut, cineva striga la poarta si ne ruga sa cumparam niste peste, ca are nevoie de bani. Initial am refuzat, n-aveam timp de peste, dar cand am vazut ca este cega si o vindea si ieftin, m-am razgandit :D. Cum eram ocupata cu bagajele, am bagat-o direct la ... congelat. Mare mi-a fost mirarea, cand i-a venit randul la gatit, sa constat ca era plina de icre ( negre, evident). Nu preparasem niciodata icre negre pentru consum, asa ca mi-am sunat nepotul , pescar de soi ;) , care m-a luminat .

Ingrediente

  • icre negre
  • sare pentru saramura
  • strecuratoare cu ochiuri mari
  • strecuratoare / sita cu mici
  • vase

Mod de preparare

Am facut mai intai o saramura tare dintr-un litru de apa si un pumn de sare grunjoasa, amestecand-o pana s-a topit bine sarea. Intr-un vas adanc am pus icrele , pe care le-am acoperit cu saramura si le-am lasat cca 20-30 minute. Am desfacut usor camasa de pe icre, pentru ca saramura sa patrunda mai bine. Le-am trecut apoi printr-o strecuratoare cu ochiuri mari ( pentru a nu sparge boabele de icre ) , ajutand cu mana pentru ca in sita sa ramana doar camasa ce imbraca aglomerarile de icre.

Dupa aceea , ajutandu-ma de o sita cu ochiuri fine, am eliminat excesul de saramura, pastrand intr-un borcan doar boabele de icre.

Se pot pastra mai multe luni la frigider, servindu-le cand ne e pofta ( barbatii le pot servi langa o tarie  :D )

Chiar daca icrele de cega sunt micute, va asigur ca-s delicioase, pe paine prajita, unsa cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pregatirea icrelor negre, pentru consum" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Cod in crusta de arahide

Postat de rhapsody

Cod in crusta de arahide

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2012, 15:06
Bine de stiut!
la 27.01.2012, 15:10
da, ca si eu ma uitam la ele... Soacra-mea zicea ca nu-s icre, sunt mate, ca prea erau...verzi
la 27.01.2012, 15:11
Dar DA, icrele crude, pana sa le punem in saramura, au tenta verzuie
la 27.01.2012, 15:20
la 27.01.2012, 16:29
Arata extraordinar, eu nu pap dar te apreciez maxim!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking