Prepelite cu struguri si coniac

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
3 Feb 2018 | 3697 vizualizari
Prepelite cu struguri si coniac

O reteta clasică a bucatariei franceze care era pe lista mea de mult timp. Cel mai dificil in acesta reteta este curatatul strugurilor de piele iar apoi s-o mananci fara sa-ti lingi degetele :) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prepelite-cu-struguri-si-coniac.html  

Ingrediente

  • 4 prepelite curatate, vidate si parlite
  • 1 ciorchine de struguri cu bobul mare
  • 60 g stafide
  • 5 cl coniac
  • 80 g unt
  • 1 Kub de pasare
  • sare, piper

Mod de preparare

Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac.

Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru.

Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita.

Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas).

Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie.

 Incalziti 30 g de unt intr-o oala/cocota si rumeniti bine prepelitele pe toate partile. Diluati kub-ul de pasare intr-un pahar mare de apa.

Varsati peste prepelite, adaugati coniacul pastrat.

 Acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit.

Intre timp puneti boabele de struguri 30 de seccunde in apa adusa la fierbere.

Cu ajutorul unui cutit curatati strugurii de piele.

Scoateti prepelitele din cocota si puneti strugurii. Colorati-i in sosul de carne si adaugati o nuca de unt. Amestecati.

Serviti prepelitele calde acompaniate de struguri si arozate de sosul cald.

Puteti acompania cu fasole verde sau cu cartofi.

Este delicios !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu struguri si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Postat de autodiag

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...

Citeste continuarea

Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos

Postat de CameliaComan

Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos

Iata cum se prepara Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper de care sunt tare multumita. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2018, 09:01
waw, ce bine suna
la 03.02.2018, 09:23
O specialitate pe care puțini o fac... Bravo, Cătălina!
la 03.02.2018, 09:30
Super!
la 03.02.2018, 09:45
la 03.02.2018, 10:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking