Prepelite cu struguri si coniac

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
3 Feb 2018 | 3687 vizualizari
Prepelite cu struguri si coniac

O reteta clasică a bucatariei franceze care era pe lista mea de mult timp. Cel mai dificil in acesta reteta este curatatul strugurilor de piele iar apoi s-o mananci fara sa-ti lingi degetele :) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prepelite-cu-struguri-si-coniac.html  

Ingrediente

  • 4 prepelite curatate, vidate si parlite
  • 1 ciorchine de struguri cu bobul mare
  • 60 g stafide
  • 5 cl coniac
  • 80 g unt
  • 1 Kub de pasare
  • sare, piper

Mod de preparare

Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac.

Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru.

Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita.

Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas).

Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie.

 Incalziti 30 g de unt intr-o oala/cocota si rumeniti bine prepelitele pe toate partile. Diluati kub-ul de pasare intr-un pahar mare de apa.

Varsati peste prepelite, adaugati coniacul pastrat.

 Acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit.

Intre timp puneti boabele de struguri 30 de seccunde in apa adusa la fierbere.

Cu ajutorul unui cutit curatati strugurii de piele.

Scoateti prepelitele din cocota si puneti strugurii. Colorati-i in sosul de carne si adaugati o nuca de unt. Amestecati.

Serviti prepelitele calde acompaniate de struguri si arozate de sosul cald.

Puteti acompania cu fasole verde sau cu cartofi.

Este delicios !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu struguri si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Postat de merisor67

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2018, 09:01
waw, ce bine suna
la 03.02.2018, 09:23
O specialitate pe care puțini o fac... Bravo, Cătălina!
la 03.02.2018, 09:30
Super!
la 03.02.2018, 09:45
la 03.02.2018, 10:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking