Primele mele gogosi

Postat de kamy in Dulciuri
6 Apr 2011 | 11077 vizualizari
Primele mele gogosi

E gata....nu mai am teama de aluatul dospit...yesss... Azi am facut gogosi simple si umplute cu dulceata de gutui,cu branza si finetti. Au iesit superbune ,zice lumea.

Ingrediente

  • 1 kg.faina 000
  • 500 ml.lapte
  • 100 gr.unt
  • 4 oua
  • 1 pachetel drojdie proaspata(42 gr.)
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • ulei ptr.prajit

Mod de preparare

Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min.

Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul vanillat,coaja rasa si amestecam bine adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot,dupa care adaugam untul topit (da nu fierbinte).

Framantam bine si cu spor vreo 10-15 min,ii dam forma de bila, dupa care lasam aluatul in castronul acoperit intr-un loc cald, ferit de curenti(eu in tin in cuptorul de la aragaz)cam o ora.

Dupa ce a crescut(trebuie sa-si mareasca volumul de 2 ori,macar)infainam mainile(curate)il apasam sa scoatem aerul si il punem pe blatul infainat.Il intindem cu facaletul,cam juma de centrimetru grosime si decupam formele dorite si le mai lasam sa creasca 20-30 min,dupa care le prajim.

Daca le umplem cu gem,branza sau finetti,taiem niste forma rotunde mai mari,punem in mijloc 2 lg.de umplutura,indoim cercul si apasam f bine marginile ca sa nu se dezlipeasca la prajit.

Se pune intr-un tuci(sau cratita)ulei de-o palma,il lasam sa se incinga,dupa care prajim gogosile.

Cand le scoatem,se pun pe servetele absorbante,dupa care le tavalim prin zahar pudra sau tos.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele gogosi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clafoutis cu fructe de vara

Postat de Oana

Clafoutis cu fructe de vara

Ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt Taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta...

Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 20:40
vreau si euuuu
la 06.04.2011, 20:49
bine ca ai facut ptr toata lumea
la 06.04.2011, 20:51
lau...iti dau ca au iesit o gramada
la 06.04.2011, 20:52
Eu vreau cu gem de gutui ca nu am mai mancat nici nu stiu de cand
la 06.04.2011, 20:52
miti...nu stiam ca ies atatea dintr-un kg de faina si le-am facut si mici m-am incins azi langa aragaz

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking