Ingrediente
- 6 oua
- 6 lg zahar
- 2 plic zahar vanilat
- 8 lg pesmet fin
- sare
Pt sirop:
- 250 g zahar
- 1 1/2 pahar apa
- 1 fiola rom
Mod de preparare
Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma.
Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine.
Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.
Se da la cuptor pana se rumenesc. In timp ce savarinele se coc in cuptor preparam siropul in care vom introduce savarinele dupa ce se racesc.
Taiem un capacel si umplem cu frisca.
Nu am avut forme de savarine dar am folosit formele pentru mini tarte si au iesit bune.
Aici este sursa mea de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|