Primele mele savarine

Postat de Adinacarla in Prajituri
17 Oct 2010 | 5024 vizualizari
Primele mele savarine

Datorita acestui site am inceput sa incerc sa fac dulciuri la care doar visam... iata primele mele savarine...sa nu radeti de mine...nu sunt prea experta la ornat si decorat ...dar va asigur ca la gust sunt foarte bune..chiar si sotului meu i-a placut si el nu-i "fan" savarine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 8 lg pesmet fin
  • sare

Pt sirop:

  • 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1 fiola rom

Mod de preparare

Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Albusurile se bat spuma.

Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine.

Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.

Se da la cuptor pana se rumenesc. In timp ce savarinele se coc in cuptor preparam siropul in care vom introduce savarinele dupa ce se racesc.

Taiem un capacel si umplem cu frisca.

 

Nu am avut forme de savarine dar am folosit formele pentru mini tarte si au iesit bune.

 Aici este sursa mea de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prajitura invizibila cu mere

Postat de Bucataras

Reteta de prajitura invizibila cu mere

Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere: Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius.  Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la...

Citeste continuarea

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Postat de andaoana

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2010, 12:00
Bravo!
si pe mine ma tenteaza de cand le-am vazut pe ale Nadinei
la 17.10.2010, 12:11
arata bine!vreau si eu o portie....
la 17.10.2010, 12:14
multumesc gaby incearga nu e greu
la 17.10.2010, 12:14
doinacojocaru serveste sunt destule
la 17.10.2010, 12:20
fiind primele ,sunt foarte reusite 5 furci de la mine

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking