Ingrediente
- capetele si laptii de la 3 somni
- sare
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 bucata praz
- 1 ardei rosu mare
- 1 ardei iute
- 1 felie de telina
- 1 lingurita pasta ardei iute[eros pista]
- 4 cartofi
- 4 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- marar verde.
- patrunjel verde
- 100-150 ml bors
Mod de preparare
Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute.
Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place .
Curatati spalati si tocati cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii.
Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de ardei si zeama de peste.
Cartofii ii puneti dupa zece minute [ se patrund mai repede].
Cand toate legumele sunt fierte se adauga si borsul + sare dupa gust .
Serviti cu laptii fierti si multa verdeata .
Cine nu doreste sa acreasca cu bors il poate inlocui cu zeama de lamair , bulion de rosii sau smntana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu bors - de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|