Bors de peste

Postat de Ela68 in Supe/Ciorbe
14 Dec 2012 | 15472 vizualizari
Bors de peste

Pentru ca un bors de peste sa iasa gustoas, in mod normal ar trebui sa folosim mai multe soiuri de peste, stiuca, crap, salau, platica, scrumbie, etc. si un cap mare de crap. La mine oferta nu a fost atat de generoasa, am luat file de crap si nimic altceva. Cu toate astea, am constatat ca a rezultat o cantitate foarte mare de carne culeasa de la cap.

Ingrediente

  • 1 cap mare de crap
  • 1 file de crap, aprox. 1 kg
  • 2 buc pastarnac
  • 4 buc morcovi medii
  • 2 buc ardei gras
  • 2 cepe ( eu am avut ceapa verde)
  • 2 legaturi mari de leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1,5 kg bors putina
  • 1/2 cutie rosii in bulion
  • ulei pentru calit zarzavatul
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare bors de peste

.Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata.

Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.Pentru acest bors de peste am folosit o oala de 6 kg.

Adaugam din zeama in care a fiert capul de peste, punem sare si lasam cel mult 10 minute.

Taiem fileul in fasii de 3 cm.

Cand zarzavaturile sunt fierte pe jumatate, adaugam fileul taiat, borsul pe care l-am incalzit in prealabil rosiile si  lasam sa dea in clocot. Trebuie sa fim atenti si sa controlam tot timpul, cand carnea devine alba, pestele e fiert si oprim focul, altfel se va destrama.

La sfarsit, adaugam verdeata in borsul de peste.



Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2012, 11:18
waw delicioasa ,as papa si eu o farfurie de ciorba calda
la 14.12.2012, 11:18
demential! bun de mori borsul de peste!
la 14.12.2012, 11:21
Arata grozav, desi nu sunt o fana a ciorbei de peste !
la 14.12.2012, 11:24
la 14.12.2012, 11:28

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking