Profiterol

Postat de lilik in Dulciuri
18 Oct 2010 | 6648 vizualizari
Profiterol

Ingrediente

pt pasta choux:

  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua

pt umplut si ornat:

  • 500 ml frisca lichida
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 1 pliculet de vanilie

Mod de preparare

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin,apoi punem ouale cate unul pe rand amestecand bine pe fiecare in parte.amestecam totul pana cand pasta choux nu cade din lingura.umplem cu compozitia obtinuta un cornet cu gaura destul de larga si formam bilute in tava tapetata cu hartie.ar trebui sa va iasa cca 35-40 buc depinde cat de mari  le faceti.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 25 de min.

intre timp batem frisca cu vanilia.cand choux-urile sunt gata le lasam sa se raceasca,apoi le umplem cu frisca si le punem deoparte.frisca ramasa o amestecam cu ciocolata topita.luam fiecare choux in parte si il dam prin aceasta crema,dupa care le aranjam pe un platou astfel incat sa formeze o piramida.

presaram ciocolata rasa si lasam minim 2 ore la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 00:19
imi dai maine?
la 18.10.2010, 00:22
cre ca-i bun dar ingrasa raaaaaaaaaaaaau eu fug de aici... n-am mai mancat de secole profiterol dar las 5 furci
la 18.10.2010, 00:25
pai cum sa nu-ti dau gabi
la 18.10.2010, 00:26
ionix merci frumos si sa ma anunti knd termini dieta sa-ti fac
la 18.10.2010, 00:33
vai de mine ce ispite!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking