Choux a la creme cu topping de ciocolata

Postat de Creatsa in Prajituri
27 Ian 2013 | 4875 vizualizari
Choux a la creme cu topping de ciocolata

Ingrediente

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 100 g unt/ulei/margarina
  • 125 g faina
  • 3 oua mari sau 4 mici

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 4-5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Topping:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 80 ml frisca lichida
  • 1 cubulet de unt

Mod de preparare

Prima data facem crema.Punem laptele la fiert impreuna cu semintele de la batonul de vanilie.Frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina ,laptele fierbinte in fir subtire si punem din nou pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 15 min)

Cat timp se raceste crema pregatim aluatul.Punem apa la fiert ,cand da primul clocot adaugam untul si sarea si lasam pana se topeste complet untul si mai da iar in fiert.

Adaugam faina si amestecam bine pana rezulta o compozitie tare si omogena.Lasam aluatul putin la racorit si adaugam pe rand cate un ou si omogenizam bine.

Formam choxuri si le coacem pana se auresc frumos.

Le lasam la racit ,le taiem "capacelul" le umplem cu crema din belsug si frisca si le dam la rece.Intre timp pregatim toppingul.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida,cacaua si untul si o lasam sa se raceasca.Servim chouxurile cu topping din belsug si mai ales cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 15:13
Bine că nu îngraşă (în cazul meu zic). Deci pot servi fără probleme
la 27.01.2013, 15:13
wooooow;
la 27.01.2013, 15:18
multumesc
Parinte serviti fara frica si fara numar
la 27.01.2013, 15:19
Bun bun
la 27.01.2013, 15:20
cateva servesc si eu

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking