Ingrediente
- Prune mari și mai tari cca. 1500 g,
- Usturoi 1-2 căpățâni,
- Mărar uscat,
- Hrean 2 rădăcini,
- Oțet din vin 300 ml,
- Apă 1000 ml,
- Sare de mare 2 linguri,
- Zahăr brun 2 linguri,
- Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
- Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
- Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
- Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
- Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
- Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
Mod de preparare
Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii.
Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două.
Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi.
În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.
Prunele umplute se pun în borcan, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.
Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.
Lichidul se toarnă fierbinte peste prunele din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune marinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|