Prune marinate

Postat de panacris in Conserve
21 Oct 2019 | 4419 vizualizari
Prune marinate

Ardelenii deobicei, consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături, cel puțin eu cu asta am crescut! ;) Așa că m-am întrebat, oare ce murături dulci aș putea conserva ???   Anul trecut am preparat gutui marinate și au fost foarte gustoase, anul acesta am zis de ce să nu încerc și varianta de prune marinate. Vă asigur că sunt minunate, dulci-acrișoare și aromate! Rețetă nouă și inedită! https://retete.panacris.ro/recipes/prune-marinate/

Ingrediente

  • Prune mari și mai tari cca. 1500 g,
  • Usturoi 1-2 căpățâni,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.

Mod de preparare

Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii.

Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două.

Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Prunele umplute se pun în borcan, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste prunele din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune marinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2019, 21:17
la 21.10.2019, 21:28
Io din prune stiam ca se face tuica....
la 21.10.2019, 21:50
Bune și aromate!
la 21.10.2019, 21:50
Cleme: tuica, marmelada, compot, gomboti și uite, mai nou, murăturiiiiii
la 21.10.2019, 21:58

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking