Pui a la Crapaudine

Postat de mihaelar63 in Pui
16 Apr 2021 | 3149 vizualizari
Pui a la Crapaudine

Am cerut fiului meu sa-mi aduca niste pui in drum spre casa .Pui dintr-acela frumos si galben hranit cu porumb . Eu imi doream piept pentru snitele si m-am trezit cu ditamai puiul grill de 1.900 kg .  Mi-am amintit de puiul crapaudine al Sylviei . Am mai dus putina munca de informare si documentare si am ajuns la retetea respectiva ce se potriveste preferintelor mele .  Poulet Crapaudine este un clasic al bucatariei franceze si denumirea vine de la  modul de transare al puiului .Tehnica este folosita si pentru porumbei, prepelita si alte zburatoare iar  numele este dat de forma decupajului care  il face sa semene la final cu o broasca "crapaud" Se poate prepara atat la cuptor cat si la gratar . Cu siguranta ca voi prepara in continuare si la gratar  aceasta reteta deosbit de tentanta si gustoasa .  

Ingrediente

  • 1.900 kg pui grill intreg
  • 1 lamaie
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri ulei -optional
  • boia dulce de ardei
  • cimbru uscat maruntit
  • nucsoara macinata
  • piper negru macinat
  • 1 Kg cartofi noi fierti

Mod de preparare

  1. Puiul se curata si se spala .
  2. Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul .
  3. Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare .
  4. Se amesteca toate condimentele impreuna cu sosul de soia, usturoiul pisat  si cu zeama de la lamaie .
  5. Nu aruncati lamaia ramasa dupa stoarcere .
  6. Eu am renuntat la ulei pentru ca am considerat ca puiul este suficient de gras sivaelibera grasimea proprie.
  7. Masati puiul peste tot cu amestecul de condimente . Incercati sa masati pe cat posibil chiar si pe sub pielea puiului .
  8. Puiul astfel condimentat se lasa sa se marineze timp de 2-3 ore .
  9. Se pune puiul intr-o tabva. Sub el am asezat pentru aroma cepele rosii taiate pe jumatate .
  10. In prejurul puiului amm distribuit cartofii .
  11. Cu timpul cartofii au fost folositi ca suport pentru a ridicapuiul .
  12. Am considerat ca este mai indicat ca sa se pregateasca si pe dedesupt carnea prin coacere .
  13. Se da tava la cuptor la 200 grade timp de 80 minute .
  14. Daca aveti un pui mai mic nu va fi nevoie de atat timp .
  15. Acum vine secretul obtinerii unei pui cu pielea crocanta si rumena.
  16. Din timp in timp cam la 15 minute am inmuiat lamaia stoarsa in grasimea eliberata la coacere si am tamponat puiul peste tot .
  17. Am observat ca prima data s-au rumenit aripile . Fiind riscul sa se arda le-am protjat prin infasurarea cu folie de staniol pentru copt .
  18.  Am socotit ca puiul va fi consumat doar pe jumatate , ca va ramane si pentru a doua zi . Asa m-am gandit eu dar bunatatea a fost devorata . A ramas doar pieptu fara piele .
  19. Pieptull-am folosit a doua zi intr-o gustoasa salaat cu conopida .https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-conopida-cu-piept-de-pui-si-iaurt-grecesc-95083.html
  20. Alaturi am pus o salata de varza verde noua .
  21. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui a la Crapaudine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui crapaudine glasat dulce picant

Postat de Sylvia

Pui crapaudine glasat dulce picant

Tehnica de preparare a puiul si zburatoarelor crude ramane aceeasi, se parleste puiul in prima faza, se spala si se sterge bine mai apoi. Pentru decuparea in crapaudine se asaza puiul cu pieptul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2021, 02:45
la 16.04.2021, 06:44
ce apetisant este!
la 16.04.2021, 08:27
Un picior de broască d asta vreau și eu 😍😁
la 16.04.2021, 09:39
Ce bine arată!
la 16.04.2021, 11:03

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking