Pui copt in punga, cu legume

Postat de Sim0naWorld in Pui
6 Dec 2013 | 5464 vizualizari
Pui copt in punga, cu legume

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • ulei de masline
  • condiment friptura de pui cu miere si mustar de la Kotanyi
  • 1 punga pentru cuptor
  • cartofi noi
  • morcovi baby
  • ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul se alearga prin curte, se prinde, se cheama "cineva" sa-i taie gatul, se opareste cateva secunda in apa fierbinte, se jumule – cu grija sa nu ne oparim, se parleste la flacara, se transeaza. Ei, si aici fiecare face dupa cum se pricepe.. ca mie niciodata nu-mi iese la fel! Da`.. invat dom`le! Ca doar n`am avut gaini la et. 4! :P

Dar sa revenim.. Puiului frumos curatat si spalat in mai multe ape, i-am dat deoparte capul, gatul si ghearele, iar organele i le-am bagam in interior (ca sa nu fie gol! :P). L-am uns cu ulei de masline, l-am "pudrat" cu condimente, apoi l-am bagat in punga. Am intepat punga cu o scobitoare, din loc in loc, in zona in care am legat punga.  Intr-o tava incapatoare (20x30) am pus putina apa, am asezat puiul cu punga cu tot, apoi am bagat tava la cuptor. Amlasat puiul vre-o ora jumatate, intorcandu-l cu grija. Pentru ca intepaturile au fost facute in partea de sus, la intoarcerea puiului, sosul lasat nu a iesit prin gaurele. Cat puiul a stat la cuptor am completat cu apa, doar cat sa fie pe fundul tavii.

Dupa vre-o ora jumatate, am rupt punga si am aruncat-o, iar in sosul ramas am pus legumele si puiul deasupra. Am mai lasat vre-o 30 minute, timp in care puiul s-a rumenit frumos pe ambele parti, iar legumele s-au gatit.

O bunatate!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt in punga, cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu legume la pungă

Postat de diaconta

Pui cu legume la pungă

Puiul l-am curatat si l-am frecat cu zeama de lamâie si ulei.Zeama de lamâie îl va fragezi foarte bine. Am pus apoi sare,piper,boia si în interior si în exterior....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.12.2013, 21:35
imi place mult carnea facuta in punguta arata tare bine!!
la 06.12.2013, 21:36
ce pui tentant
si cine ti l-a alergat si taiat scumpa?
la 06.12.2013, 21:39
inceputul nu prea e promitator, dar rezultatul da )
la 06.12.2013, 21:45
la 06.12.2013, 21:46
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking