Pui cu cartofi,la cuptor

Postat de papabundetot in Pui
1 Mar 2014 | 3213 vizualizari
Pui cu cartofi,la cuptor

Astazi fiind prima zi de primavara,am pregatit o reteta colorata,gustoasa si aromata ca pentru o zi de sarbatoare :) Este prima data cand gatesc un pui aplatizat de regula preferand sa il fac intreg,dar…pentru ca se gateste mai repede si pentru ca sunt multumita de ce a iesit,va recomand sa il incercati si voi.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 pui 1,6 kg
  • ienibahar,
  • sare roz de Hymalaia
  • chimen macinat
  • coriandru
  • turmenic,
  • piper sichuan
  • 1 cana vin rose
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru cartofi:
  • cartofi taiati in sferturi
  • ulei de masline
  • sare,
  • chimen macinat,
  • cimbru,
  • boia dulce

Mod de preparare

Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma preparatului,apoi am masat bine puiul cu aceste condimente si l-am lasat asa pentru a se patrunde bine,aproximativ 1 ora.

Dupa ce s-a marinat bine puiul,am tocat marunt usturoiul si l-am introdus sub pielea piului de pe piept,am pus in tava putin ulei de masline si o cana de apa si am dat puiul la cuptor,la foc mic pentru 2 ore.Dupa aproximativ 1 ora am turnat in tava 1 cana de vin rose si am lasat in continuare carnea la cuptor pana cand s-a patruns complet si s-a rumenit frumos.

Cartofii i-am curatat,spalat si apoi i-am taiat in 4,am pus peste ei sare,boia,chimen si i-am dat la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.Am pus peste ei in tava putin ulei de masline si o jumatate de cana de apa.Dupa ce cartofii s-au inmuiat,am luat folia ,am pus cimbru peste cartofi si i-am mai lasat la cuptor sa se rumeneasca usor.

Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa de primavara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...

Citeste continuarea

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2014, 19:43
Nu te joci tu cu noi?)
la 01.03.2014, 19:47
la 01.03.2014, 19:49
un fel minunat imi palce prezentarea
la 01.03.2014, 19:51
Am sosit sa pap si eu
la 01.03.2014, 19:52

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking