Ingrediente
- Am folosit:
- 1 pui 1,6 kg
- ienibahar,
- sare roz de Hymalaia
- chimen macinat
- coriandru
- turmenic,
- piper sichuan
- 1 cana vin rose
- 2 catei de usturoi
- Pentru cartofi:
- cartofi taiati in sferturi
- ulei de masline
- sare,
- chimen macinat,
- cimbru,
- boia dulce
Mod de preparare
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma preparatului,apoi am masat bine puiul cu aceste condimente si l-am lasat asa pentru a se patrunde bine,aproximativ 1 ora.
Dupa ce s-a marinat bine puiul,am tocat marunt usturoiul si l-am introdus sub pielea piului de pe piept,am pus in tava putin ulei de masline si o cana de apa si am dat puiul la cuptor,la foc mic pentru 2 ore.Dupa aproximativ 1 ora am turnat in tava 1 cana de vin rose si am lasat in continuare carnea la cuptor pana cand s-a patruns complet si s-a rumenit frumos.
Cartofii i-am curatat,spalat si apoi i-am taiat in 4,am pus peste ei sare,boia,chimen si i-am dat la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.Am pus peste ei in tava putin ulei de masline si o jumatate de cana de apa.Dupa ce cartofii s-au inmuiat,am luat folia ,am pus cimbru peste cartofi si i-am mai lasat la cuptor sa se rumeneasca usor.
Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa de primavara
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|