Ingrediente
- o bucatica piept pui (aprox 200-300 gr)
- o caserola ciuperci pleurotus (aprox 500 gr)
- 300 gr smantana (eu am folositcu continut mai scazut de grasime)
- 4-5 catei usturoi
- oregano
- sare
- 3 lg ulei masline
Mod de preparare
Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am lasat un pic la scurs, dupa care le-am tocat grosier.
Usturoiul l-am curatat si am zdrobit cateii cu un cutit.
Intr-o tigaie, am pus la incins un pic de ulei masline, am aruncat cateii de usturoi si am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca bine, dupa care am adaugat ciupercile taiate. Am presarat un pic de sare si am lasat sa fiarba in zeama care se formeaza de la ciuperci.
Intr-o cana, am pus un pic de ulei masline, oregano si smantana. Am amestecat cu o lingura si am turnat toata compozitia peste ciuperci.
Am lasat la fiert inca vreo 20min pana cand a scazut zeama si s-a format un sos mai gros.
Se poate servi cu mamaliguta calda, insa eu nu am mai reusit sa fac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|